Runderrollade met chilivlokken en rozemarijn
langer dan 60 minuten
Oven
8 personen
Hoofdgerecht
Rund
Internationaal

Ingrediënten

  • 1,5 kilo bavette, opgebonden tot een rollade
  • 7,5 g chilivlokken
  • 6 takjes rozemarijn, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 ml olijfolie (extra vierge)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden.
  2. Meng de rozenmarijn, chilivlokken, knoflook, olijfolie en wat peper en zout in een kom. Zet deze marinade apart op kamertemperatuur.
  3. Bestrooi de rollade rondom met zout en peper en leg hem zonder olie of boter in een ovenschaal. Bak het vlees 30-40 minuten in de oven tot een kerntemperatuur van 48 graden bereikt is.
  4. Haal de rollade uit de oven en giet de marinade eroverheen. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat het voor het serveren nog 15 minuten rusten. Snijd het vlees vervolgens in mooie plakken.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!