Ingrediënten
800 g runderrollade
1 mespunt saffraan
2 theelepels mosterdzaad
2 theelepels kaneel
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels roomboter
200 ml medium sherry
2 grote uien, in halve ringen
4 tenen knoflook, fijngehakt
100 g walnoten
250 g gedroogde pruimen, in vieren gesneden
2 eetlepels bloem
100 ml sherryazijn
250 ml kippenbouillon
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Week de saffraan in de sherry. Bestrooi de rollade met wat zout, het mosterdzaad en de kaneel. Verhit twee eetlepels olie met de boter in een braadpan en bak de rollade rondom bruin.
Stap 2.
Haal het vlees uit de pan, zet het vuur lager en bak in hetzelfde braadvocht de ui en twee tenen knoflook glazig. Voeg de walnoten en pruimen toe en bak deze 1 minuut mee. Roer er de bloem door- heen en bak even mee. Voeg de sherryazijn, de sherry met saffraan en de kippenbouillon toe en laat het geheel al roerend mooi binden.
Stap 3.
Leg de rollade terug in de pan en zet deze in de voorverwarmde oven. Braad het vlees mooi rose tot de kerntemperatuur 55 graden bereikt (voor rood vlees tot 50 graden).
Stap 4.
Haal de pan uit de oven en haal het vlees eruit. Laat indien nodig de saus iets inkoken. Snijd het vlees in mooie plakken en verdeel over vier borden. Schep er wat van de saus met pruimen en walnoten bij. Lekker met aardappeltjes uit de oven.