Runderschenkel in bokbier
langer dan 60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands

Ingrediënten

  • 4 runderschenkels
  • 500 ml runderbouillon
  • 300 ml bokbier
  • 8 trostomaten, in kwarten
  • 5 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 3 rode uien, gesneden
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 6 takjes rozemarijn
  • 2 blaadjes laurier
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit vier eetlepels olijfolie in een grote ovenvaste pan en braad de schenkels rondom mooi bruin.
  2. Haal de schenkels uit de pan en houd ze warm. Bak de ui en knoflook tot de uien zacht zijn en roer dan de tomatenpuree erdoor. Laat dit 2 minuten meebakken en blus dan alles af met het bier.
  3. Leg de schenkels terug in de pan en breng het vocht aan de kook. Giet de bouillon erbij, wacht tot het vocht weer kookt en voeg de rozemarijn, laurier, tomaten en peper en zout naar smaak toe.
  4. Zet de pan met de deksel erop in de oven. Haal na 2,5 uur de deksel eraf laat het vlees nog een half uur doorstoven. Keer het regelmatig om. Serveer de schenkels en schep de saus erover.

Voedingswaarde per persoon
465 KCAL (1.955 KJ). EIWIT: 49 G. VET: 22 G (WAARVAN 18 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 15 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!