Ingrediënten
4 runderschnitzels
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel nootmuskaat
1 eiwit
100 g panko of paneermeel
3 kleine zoete paprika’s
1 venkelknol
5 eetlepels olijfolie
3 eetlepels witte wijnazijn
25 g boter
24 zwarte olijven zonder pit
Bereidingswijze
Kruid het vlees met nootmuskaat, paprikapoeder en peper en zout. Haal de lapjes nu eerst door het eiwit en dan door het panko of paneermeel. Dat gaat het handigst als beide in een diep bord zitten. Rooster de paprika’s in een grillpan en dek ze daarna af met plasticfolie. Zo kun je makkelijk het velletje eraf halen en worden ze lekker zoet. Snijd de venkel in plakken in de lengte door. Gril de venkel niet te donker in de pan zodat deze knapperig blijft. Haal het velletje van de paprika’s en snijd deze in blokjes en snijd de olijven in plakjes. Maak van drie eetlepels olie en azijn een dressing en roer er de paprika’s en olijven doorheen. Bak als laatste de schnitzel kort aan in hete boter met olijfolie. Dat duurt ongeveer vijf minuten.