Ingrediënten
circa 500 g biefstuk in 12 of 16 gelijke blokjes gesneden
1 portie marinade voor rood vlees (zie recept voor gemarineerde runderribeye)
1 rode ui
2 rode of groene paprika's
olie om te bestrijken
zout en versgemalen peper
Bereidingswijze
Stap 1
Maak de marinade volgens het recept van de runderribeye. Leg de stukjes biefstuk in een schaal, overgiet met de marinade en schep goed om. Laat afgedekt marineren. Snijd de schoongemaakte ui in 8 parten. Snijd de schoongemaakte paprika's elk in 8 stukken.
Stap 2
Schep de blokjes biefstuk uit de marinade en laat ze op keukenpapier uitlekken. Rijg aan elk van de 4 spiesjes 3 of 4 blokjes vlees, afgewisseld door de parten ui en de stukken paprika. Bestrijk alles licht met olie en rooster de spiesjes dicht boven hoog vuur in circa 8 minuten tot het vlees rosé is en de groenten licht gekleurd. Keer de spiesjes elke 2 minuten een kwart slag. Bestrooi met wat zout en peper en serveer met stokbrood en een gemengde salade.