Runderstoof met bokbier en appel uit de oven
langer dan 60 minuten
Stomen
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands

Ingrediënten

  • 800 g riblappen
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • Boter
  • 2 uien gesnipperd
  • 3 Braeburn appels
  • 400 g gele en oranje wortel, schoongemaakt
  • 1 pot runderfond 380 ml
  • 600 ml bokbier
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 2 eetlepels rietsuiker

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Snijd de riblappen in blokken van 3 cm, bestrooi de stukken vlees met zout en peper en wrijf
    deze in met mosterd.
  3. Bak de blokken in 50 gram boter om en om bruin in 5 minuten en zet ze daarna even apart.
  4. Fruit de uien in een klontje boter (30 g) en snijd de appels en wortels in blokken van 2 cm.
  5. Schep alles in een ovenschaal en giet het bokbier en runderfond eroverheen.
  6. Voeg de lepel stroop samen met de suiker toe. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
  7. Zet deze 4 uur in het midden van de oven. Het laatste halfuur kan de folie eraf.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 650 KCAL (2730 KJ). EIWIT: 44 G. VET: 32 G (WAARVAN 16 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 37 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!