Runderstoofpot met winterbok, regenboogwortels en aardperen
langer dan 60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands
Winter

Ingrediënten

  • 600 g riblappen
  • 2 el roomboter
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 66 cl winterbok (2 flesjes)
  • 1 el appelstroop
  • 4 el rodewijnazijn
  • 600 g regenboogwortels, geschild en in lange repen gesneden
  • 200 g aardperen, geschild en in grove stukken gesneden
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 tl sumak (kruidensoort)
  • peterselie, gehakt
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm een braadpan op hoog vuur en laat hierin de boter uitbruisen. Bak vervolgens de riblappen aan, tot ze aan beide kanten bruin zijn.
  2. Voeg de ui, knoflook en laurier toe en bak deze kort mee.
  3. Blus het geheel af met 2 flesjes winterbokbier, appelstroop en rodewijnazijn en stoof het gedurende 2 uur op middelhoog vuur gaar met de deksel op de pan.
  4. Haal na 2 uur de deksel van de pan en laat de riblappen nog een uur doorstoven op laag vuur. Schep de laurierblaadjes uit de pan, proef de stoofpot, en breng het op smaak met peper en zout.
  5. Meng de groenten in een grote kom met de zonnebloemolie, peper, zout en sumak.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de groenten hierover. Bak ze in een voorverwarmde oven van 180 graden in 25 minuten gaar.
  7. Schep de groenten over in een mooie schaal en garneer het met de gehakte peterselie. Serveer dit samen met de riblappen die zeer zacht zijn geworden en in draadjes uit elkaar zijn gevallen.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 468 KCAL (1953 KJ). VET: 23 G (WAARVAN 15 G ONVERZADIGD). EIWIT: 36 G. KOOLHYDRATEN: 21 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!