Rundersukade
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands

Ingrediënten

  • 800 g rundersukade aan één stuk
  • 1,5 liter runderbouillon (van blokjes)
  • 1 prei, in ringen
  • 1 ui, in ringen
  • 1 wortel, grof gesneden
  • 1 steranijs
  • 1 (klein) boerenbrood, gesneden
  • 300 g gemengde salade
  • Boter
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 125 graden. Kruid het vlees met peper en zout en bak het rondom aan in 30 gram boter.
  2. Leg het vlees in een ovenschaal en giet er zo veel bouillon over tot het vlees onder staat. Leg de prei, ui, wortel en steranijs erbij en gaar het geheel 3 uur in de oven.
  3. Haal het vlees uit de oven en houd het warm. Voor de jus: zeef de bouillon. Schenk 500 ml bouillon in een pan en laat dit tot de helft inkoken. Breng de jus op smaak met peper en zout.
  4. Snijd het vlees in plakken. Serveer de sukade met de jus, boerenbrood en de salade.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 645 KCAL (2710 KJ).
EIWIT: 56 G. VET: 22 G (WAARVAN 13 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 51 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!