Rundertartaar met wortelcrème en shiso purper
20-40 minuten
Blancheren
4 personen
Voorgerecht
Rund
Nederlands

Ingrediënten

  • 300 g kogelbiefstuk, tot tartaar gehakt
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 wortels
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 theelepel worcestersaus
  • 2 dl sterke kippenbouillon
  • Peper en zout
  • Bakje shiso green
  • Bakje shiso purper
  • Komijn
  • Roomboter
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Schaaf of snijd van de helft van de wortels dikke linten en hak de rest in blokjes. Fruit de sjalot glazig in een eetlepel olijfolie, leg daarbovenop de wortelblokjes, doe er 25 gram boter en bouillon bij en stoof het geheel op laag vuur gaar in 10 minuten. Pureer het wortelmengsel en roer het eventueel door een zeef. Breng de crème op smaak met peper, zout en een mespuntje komijn. Laat het geheel afkoelen in de ijskast.
  2. Blancheer ondertussen de wortellinten kort in kokend water. Giet ze af en spoel na met koud water. Dep de linten droog, besmeer ze met de wortelcrème en rol ze op.
  3. Meng de eidooier met de mosterd en de worcestersaus en roer dit door de tartaar. Breng het vlees op smaak met peper en zout.
  4. Vorm quenelles van de tartaar. Garneer met de wortelrolletjes en de shiso purper en shiso green.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 255 KCAL (1070 KJ). EIWIT: 21 G. VET: 13 G (WAARVAN 8 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 11 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!