Rundertong met kastanjesaus
langer dan 60 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands

Ingrediënten

  • 1 stuk gepekelde rundertong van circa 700 g
  • zout
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm
  • 1 ui, in stukken
  • 1 wortel, in stukken
  • 2 el boter
  • 150 g gekookte kastanjes, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 1 tl tijmblaadjes
  • 1,5 dl kookroom
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Wrijf de tong stevig in met zout en spoel hem weer af. Leg hem in een pan met laurier, tijm, ui, wortel en een schepje zout. Giet zoveel water in de pan tot de tong onder staat en breng aan de kook. Leg het deksel op de pan en laat tegen de kook aan in circa 2,5 uur gaar koken.
  2. Schep de tong uit de bouillon, spoel hem onder koud water af. Snijd het vel in en trek het er van af. Leg de tong weer terug in de bouillon tot later gebruik.
  3. Verwarm de boter en bak de stukjes kastanje met de knoflook en tijm twee minuten op zacht vuur.
  4. Voeg de room toe en vier eetlepels van de bouillon en breng aan de kook. Laat nog 2 minuten inkoken en breng op smaak met zout en peper.
  5. Snijd de rundertong in plakken en serveer met de kastanjesaus en bijvoorbeeld truffelaardappels.

Voedingswaarde per persoon
kcal (kj) 504 (2117), eiwit 29 g, vet 36 g, koolhydraten 16 g.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!