Rundervinken met hutspot van pastinaak
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig

Ingrediënten

  • 500 g runderribeye (4 lapjes), dun en platgeslagen
  • 160 g rundergehakt
  • 1 plakje Friese kruidkoek, verkruimeld
  • 30 g Friese nagelkaas, geraspt
  • 1 ei, dooier en eiwit gescheiden
  • 1 bolletje bigarreau (gekonfijte kers) of een stukje vruchtensukade, fijngehakt
  • 1 borrelglaasje jenever
  • Halve eetlepel grove mosterd
  • 700 g winterwortel, geschrapt en in dunne reepjes
  • 700 g pastinaak, geschrapt en in dunne reepjes
  • 1 pot witte bonen, afgespoeld (400 g uitlekgewicht)
  • 6 uien, in ringen
  • 1 laurierblaadje
  • 2 eetlepels mosterdmayonaise
  • Nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bestrooi de ribeyelapjes met zout en peper en bestrijk ze met het eiwit.
  2. Meng het gehakt met de kruidkoek, de kaas, de eidooier, de bigarreau, de jenever en de mosterd. Kneed dit goed door elkaar en maak er vier gelijke porties van. Rol er vervolgens worstjes van.
  3. Leg op ieder lapje vlees het gehakt worstje en rol de riblap stevig op en maak de uiteinden vast met een prikker. Verpak ieder rolletje in aluminiumfolie. Leg de pak ketjes in een braad slede met rooster en bak ze in ongeveer 15-18 minuten mooi rosé.
  4. Blancheer de wortel met de pastinaak en het laurierblaadje en giet dit af. Bak de uien in wat boter of olie en voeg hier de geblancheerde groenten aan toe. Doe er de witte bonen bij en warm het geheel goed door. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en serveer dit bij de rundervinken met een lepel mosterdmayonaise.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!