Runderzijlende met gemengde paddenstoelen en balsamicojus
40-60 minuten
Oven
6 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

– 500 g runderzijlende
– 250 g gemengde paddenstoelen, grof gesneden
– 2 rode sjalotten, in halve ringen
– 10 aardappeltjes in de schil, in blokjes
– 150 ml zoete balsamicoazijn
– Roomboter
– 2 citroentijmblaadjes
– 40 g veldsla
– Olijfolie
– Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 65 graden. Smeer de zijlende in met olijfolie, peper en zout en leg deze een uur in de oven. De kerntemperatuur zal niet hoger worden dan 50 graden. Haal het vlees eruit en bak het in een koekenpan in 2 eetlepels olijfolie rondom bruin. Laat het vlees afkoelen en vries het licht aan.
  2. Smelt 25 gram roomboter in een koekenpan en fruit hierin de sjalot. Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze 5 minuten. Doe er de paddenstoelen bij en laat het geheel al omscheppend gaar worden. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en roer er op het laatst de citroentijmblaadjes doorheen.
  3. Haal het paddenstoelenmengsel uit de pan en houd het warm. Schenk de balsamicoazijn in de pan en laat het mengsel iets inkoken. Roer er 25 gram boter doorheen.
  4. Haal de zijlende uit de vriezer en snijd met behulp van een scherp mes of snijmachine zeer dunne plakjes.
  5. Verdeel de plakjes zijlende dakpansgewijs over een schaal, strooi er wat peper en zout overheen, leg in het midden wat veldsla en schep er het aardappel-paddenstoelenmengsel op. Verdeel er tot slot de balsamicoazijn overheen of serveer het erbij in een schaaltje.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 360 KCAL (1510 KJ). EIWIT: 22 G. VET: 17 G (WAARVAN 11 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 28 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!