Ingrediënten
600 g doorregen runderlappen
2 kruidnagels
2 eetlepels vleeskruiden
1 laurierblad
75 g boter
100 g shiitakes, schoongemaakt
1 bosje bosui, in ringetjes
150 g sugarsnaps, geblancheerd
125 g taugé
Voor de saus:
2 teentjes knoflook,fijngesneden
1 rode peper
2 eetlepels rijstolie
70 g tomatenpuree
350 ml rundvleesbouillon (van een half bouillonblokje)
2 eetlepels azijn
15 g gember, geraspt
1 eetlepel maïzena
Bereidingswijze
Stap 1.
Wrijf de runderlappen in met de vleeskruiden en braad ze in de boter rondom bruin. Voeg de laurier en kruidnagel toe, samen met genoeg kokend water tot het geheel onderstaat. Laat de runderlappen twee uur zachtjes stoven met de deksel op de pan. Verwijder dan het laurierblad en de kruidnagels. Laat het eventuele vocht verdampen.
Stap 2.
Snijd de runderlappen in dunne reepjes en bak deze samen met de shiitakes en groenten ongeveer vijf minuten.
Stap 3.
Maak de saus: halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve ringetjes. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook en de peperringetjes ongeveer twee minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak die nog even mee. Voeg vervolgens de bouillon, azijn en de gemberrasp toe en breng het geheel aan de kook. Meng de maïzena met een scheutje water en roer die door de saus. Kook de saus tot gewenste dikte.
Stap 4.
Leg het gebakken vlees, de shiitakes en de groenten op een bord en druppel er wat van de saus overheen.