Ingrediënten
800 gram runderpoulet in kleine blokjes
500 ml runderbouillon
1 stengel citroengras, open gesneden
3 eetlepels rode currypasta(verkrijgbaar in de toko of sommige supermarkten)
2 eetlepels zonnebloemolie
400 ml kokosmelk
rasp van 1 limoen
2 eetlepels vissaus
schepje suiker
1 rode chilipeper zonder zaad, in kleine ringetjes
16 blaadjes basilicum, gehalveerd
3 kropjes little gem
Bereidingswijze
Doe de poulet in een pan, giet er zoveel runderbouillon op dat het vlees onderstaat en voeg het citroengras toe. Laat 1 tot 1,5 uur op laag vuur pruttelen en schuim af en toe af.
Verwarm al roerend de currypasta in de zonnebloemolie en voeg 50 ml kokosmelk toe. Blijf even roeren. Voeg dan de limoenrasp, vissaus, suiker en de rest van de kokosmelk toe, roer goed door en laat het geheel een kwartiertje inkoken.
Giet de vleesblokjes af, doe ze in de saus en roer het geheel goed door.
Verdeel 12 little gem slablaadjes over vier borden. Schep in ieder blaadje wat rundvleesblokjes en garneer met blaadjes basilicum en rode peper.
Serveer het gerecht eventueel met notenrijst.