Rundvleesragout met een ‘goulash touch’
langer dan 60 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Onbekend

Ingrediënten

500 g runderriblappen
2 potten vleesfond (a 380 ml)
150 g boter
150 g bloem
140 g tomatenpuree
3 eetlepels paprikapoeder
Pot geroosterde paprika (165 gram uitlekgewicht), in stukjes snijden
125 ml slagroom

Bereidingswijze

Stap 1.
Breng het vleesfond en de riblappen in een pan aan de kook en laat deze op laag vuur 3 uur garen. Zet het vuur uit en neem het vlees uit de pan. laat het iets afkoelen en snijd het daarna fijn en bewaar de fond.

Stap 2.
Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en laat dit al roerend op een laag vuur gaar worden tot de bloem begint te kleuren (roux). Schenk in delen de fond bij deze roux en roer dit tot een dikke saus ontstaat.

Stap 3.
Voeg de tomatenpuree toe en laat deze even doorgaren. Doe er het paprikapoeder bij, roer goed door en voeg vervolgens de slagroom toe. Tot slot de stukjes paprika en het vlees toevoegen. Breng de ragout op smaak met peper en zout.

Stap 4.
Serveer de ragout met wat sneetjes geroosterd brood.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!