Rundvleesstoofschotel met krieltjes
langer dan 60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands
Winter

Ingrediënten

  • 1 kg riblappen, in stukjes van 2 cm
  • 2 el tarwebloem
  • 3 el tomatenpuree
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el karwijzaad
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • ½ rode peper, in ringetjes
  • 2 el olijfolie
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 witte uien, fijngesneden
  • 2 zoete puntpaprika’s, in ringen
  • 750 g runderbouillon
  • 1 kg krielaardappeltjes met schil
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de riblappen met peper, zout en bloem en bak deze aan beide zijden bruin in de olijfolie in een stoofpan op hoog vuur.
  2. Zet het vuur daarna laag en voeg paprikapoeder, karwijzaad, knoflook, rode peper, laurierblaadjes, de uien, de zoete puntpaprika en de tomatenpuree toe.
  3. Voeg vervolgens de runderbouillon toe en breng het aan de kook met de deksel op de pan.
  4. Zet het vuur laag als het geheel kookt en laat het 1 uur staan. Haal daarna de deksel van de pan en laat het nog 1 uur zachtjes pruttelen.
  5. Kook de krielaardappeltjes gaar in een pan met ruim water en een beetje zout.
  6. Serveer de stoofschotel met de krielaardappeltjes op vier borden.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 736 KCAL (3077 KJ). VET: 25 G (WAARVAN 11 G ONVERZADIGD). EIWIT: 59 G. KOOLHYDRATEN: 63 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!