Russisch Boeuf Stroganoff
0-20 minuten
Gourmet/Fondue
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Kerst

Ingrediënten

– 200 g biefstuk
– 2 eetlepels gezouten boter
– 100 g bospaddenstoelen, in plakjes
– 100 g paprika, in verschillende kleuren en in reepjes
– ½ gesnipperde rode ui
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 20 g peterselie, fijngesneden
– 50 ml crème fraîche
– Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de biefstuk in 8 gelijke stukjes.
  2. Bak de stukjes vlees in een gourmetpannetje met wat boter. Voeg tijdens het bakken peper en zout toe. Neem de biefstukjes uit de pan en leg ze alvast op het bord.
  3. Bak in hetzelfde pannetje de rode ui, bospaddenstoelen en paprika mooi goudbruin. Voeg een beetje tomatenpuree toe en roer met een lepel crème fraîche alles tot een saus. Roer de peterselie erdoorheen en serveer de stroganoffsaus over het vlees.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 170 KCAL (715 KJ). EIWIT: 13 G. VET: 11 G (WAARVAN 4 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 4 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!