Saffraanperen
langer dan 60 minuten
Stoven
4 personen
Bijgerecht
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

– 8 stoofpeertjes, geschild met het steeltje eraan
– 100 g rietsuiker
– 8 saffraandraadjes
– 1 stuk gemberwortel van 2 cm, geschild
– 1 vanillestokje, opengesneden
– 2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze

  1. Vul een pan met water, peren, saffraan, suiker, vanillestokje en gemberwortel, zodat de peren onderstaan.
  2. Stoof de peertjes 2 uur op zacht vuur en draai ze halverwege om.
  3. Breng het kookvocht op smaak met citroensap.
  4. Koud óf warm serveren.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!