Salade met beenham en groene asperges
0-20 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • 200 g beenham in dunne plakken
  • 500 g groene asperges
  • 2 el olijfolie
  • 2 sneetjes wit boerenbrood zonder korst
  • zout en peper
  • 1 kropsla, gewassen en gedroogd
  • handje verse basilicumblaadjes
  • extra vergine olijfolie
  • 2 el verse pesto
  • 2 el crème fraîche

Bereidingswijze

  1. Breng een grote pan water met zout aan de kook. Snijd van de asperges de onderste 2 cm af en kook ze in vier minuten beetgaar. Spoel ze koud af en laat ze afkoelen.
  2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Snijd van het brood blokjes of ruitjes en bak ze op laag vuur bruin aan beide kanten. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestrooi met zout.
  3. Verdeel de slabladeren over een grote platte schaal of vier borden. Rol de asperges losjes in een plak ham en leg ze op de sla.
  4. Bestrooi de salade met basilicumblaadjes, broodblokjes en versgemalen peper. Giet er naar smaak nog een straaltje extra vergine olijfolie over.
  5. Klop de pesto met de crème fraîche tot een sausje en breng op smaak met zout en peper. Serveer de saus er apart bij.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!