Salade met biefstuk, aardbeien en avocado
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Lunch
Rund
Nederlands

Ingrediënten

  • 300 g kogelbiefstuk
  • 250 g aardbeien
  • 2 avocado’s (rijp)
  • Halve komkommer
  • 200 g gemengde sla
  • 100 g feta
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • Olijfolie
  • Balsamicoazijn
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Haal het vlees uit de koeling en laat het op kamertemperatuur komen. Smeer de biefstukken licht in met olie, maal zout erover en bak ze in de pan om en om in ongeveer 6 minuten ‘rare’ tot medium. Haal ze uit de pan, doe de peper erop en laat het vlees even rusten.
  2. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer de aardbeien in de lengte. Voeg 2 eetlepels balsamicoazijn toe. Roer voorzichtig door elkaar en laat dit even staan.
  3. Snijd de komkommer met een kaasschaaf in linten, de biefstuk in reepjes en de avocado overlangs doormidden. Schep het vruchtvlees van de avocado met een lepel uit de schil en snijd het vruchtvlees in reepjes. Meng de gemengde sla en avocado met 2 eetlepels olie en 2 eetlepels azijn en breng alles op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de aardbeien, avocado’s, komkommer en walnoten over de salade. Verkruimel de feta erover en leg de biefstukreepjes erop.

Voedingswaarde per persoon
550 KCAL (2310 KJ). EIWIT: 27 G. VET: 44 G (WAARVAN 35 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 8 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!