Salade met fricandeau, tonijn, rode ui en kappertjes
0-20 minuten
Overig
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Zomer

Ingrediënten

  • 400 g fricandeau, iets dikker gesneden
  • 100 g tonijn in olie uit blik
  • 3 ansjovisfilets uit blik
  • 1 hardgekookte eidooier
  • 100 ml extra vergine olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • sap van halve citroen
  • 150 g gemengde sla, gewassen en gedroogd
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • handje bladpeterselie, gehakt
  • 1 el kappertjes
  • 2 el zwarte olijven

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de tonijnsaus; meng in een keukenmachine de tonijn met de ansjovis en eieren tot een glad mengsel.
  2. Giet het grootste gedeelte van de olijfolie er in een straaltje bij tot een dikke saus ontstaat. Breng de saus op smaak met zout en peper en wat citroensap.
  3. Vermeng de sla met de uiringen en wat olijfolie en verdeel over vier borden of grote schaal.
  4. Drapeer de fricandeau erop en giet een gedeelte van de tonijnsaus er overheen.
  5. Bestrooi met de kappertjes en olijven.

    Lekker met vers gebakken brood of aardappelen uit de oven.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!