Salade met gebraden kipfilet, komkommer en kruidencroutons
40-60 minuten
Bakken
4 personen
Voorgerecht
Kip
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • 250 gram gebraden kipfilet, in plakken van 1 cm dik
  • 1 kleine komkommer
  • 2 el zoetzure Thaise chilisaus
  • 1 el citroensap of blanke azijn
  • 2 tl honing
  • zout en versgemalen peper
  • 3 el (olijf)olie
  • 1 zak gemengde sla

Voor de croutons

  • 2-3 sneetjes wit casinobrood
  • 2 el (olijf)olie
  • 1 flinke tl gemengde gedroogde Italiaanse of Provençaalse kruiden

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de croutons. Neem casinobrood uit de diepvries of laat de sneetjes in de diepvries een half uurtje aanvriezen. Ze zijn dan mooier in blokjes te snijden.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de sneetjes brood in vierkante blokjes, doe ze in een kom, bedruppel ze met de olie en bestrooi ze met de kruiden en wat zout en peper.
  3. Schep goed om zodat alle blokjes de olie kunnen absorberen.
  4. Bekleed de bakplaat met een velletje bakpapier, spreid de croutons erover uit en laat ze in 10-12 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin bakken. Neem ze uit de oven en schep ze op een bord om af te koelen.
  5. Halveer de gewassen komkommer in de lengte, verwijder de zaadjes, snijd de stukken in de lengte elk in twee repen en snijd de repen in blokjes.
  6. Roer in een kom de chilisaus, het citroensap of de azijn, de honing en wat zout en peper door elkaar tot het zout is opgelost en roer dan de olie erdoor.
  7. Schep circa 1 uur voor het serveren de komkommerblokjes door de marinade en schep af en toe om (als de komkommerblokjes langer in de marinade staan, worden ze zacht).
  8. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Verdeel de sla over de borden en schep daarop de komkommerblokjes met een deel van de marinade. Verdeel daarover de blokjes kip en de kruiden-croutons.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!