Salade met gebraden ribeye en garnalenbeignets
0-20 minuten
Oven
4 personen
Voorgerecht
Rund
Overig
Ingrediënten
- 150 g gebraden ribeye, dun gesneden
Voor de vinaigrette
- 1 tl scherpe mosterd
- 1 el witte wijnazijn
- 1 tl honing
- 3 el olijfolie
- zout en peper
Voor de beignets
- 50 g zelfrijzend bakmeel
- snuf zout
- 75 cl koolzuurhoudend water of bier
- 12 grote gepelde garnalen met staart
- 1 el maïzena
- Arachideolie om te frituren
- krop frisée sla, gewassen en gedroogd
- 2 bosuitjes, in ringetjes
Bereidingswijze
- Klop alle ingrediënten voor de vinaigrette samen in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper. Klop het zelfrijzend bakmeel met het zout en het water of bier tot een dun beslag en laat het 10 minuten staan.
- Bestrooi de garnalen met de maïzena en schud ze om zodat ze rondom bedekt zijn. Verwarm een laagje arachideolie in een wok of diepe pan tot 180ºC. Neem de garnalen bij de staart en doop ze in het beslag. Frituur ze per vier in een paar minuten rondom goudgeel en haal ze uit de pan met een schuimspaan. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Vermeng de sla met de vinaigrette en bosuitjes, verdeel de sla over vier borden. Verdeel de plakjes ribeye erover en leg op elk bord drie garnalenbeignets.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!