Salade met gebraden rib­eye en garnalenbeignets
0-20 minuten
Oven
4 personen
Voorgerecht
Rund
Overig

Ingrediënten

  • 150 g gebraden ribeye, dun gesneden

Voor de vinaigrette

  • 1 tl scherpe mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl honing
  • 3 el olijfolie
  • zout en peper

Voor de beignets

  • 50 g zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 75 cl koolzuurhoudend water of bier
  • 12 grote gepelde garnalen met staart
  • 1 el maïzena
  • Arachideolie om te frituren
  • krop frisée sla, gewassen en gedroogd
  • 2 bosuitjes, in ringetjes

Bereidingswijze

  1. Klop alle ingrediënten voor de vinaigrette samen in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper. Klop het zelfrijzend bakmeel met het zout en het water of bier tot een dun beslag en laat het 10 minuten staan.
  2. Bestrooi de garnalen met de maïzena en schud ze om zodat ze rondom bedekt zijn. Verwarm een laagje arachide­olie in een wok of diepe pan tot 180ºC. Neem de garnalen bij de staart en doop ze in het beslag. Frituur ze per vier in een paar minuten rondom goudgeel en haal ze uit de pan met een schuimspaan. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Vermeng de sla met de vinaigrette en bosuitjes, verdeel de sla over vier borden. Verdeel de plakjes ribeye erover en leg op elk bord drie garnalen­beignets.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!