Ingrediënten
400 g entrecote
3 eetlepels bakboter
300 g verse spinazie
100 g tauge
50 ml sojasaus
50 ml olijfolie
3 eetlepels gembersiroop
4 eetlepels rijstazijn
1 teentje knoflook, geperst
1 kleine chilipeper, verkruimeld
Bereidingswijze
Stap 1.
Zorg dat de entrecotes op kamertemperatuur zijn. Meng voor de marinade de sojasaus, olijfolie, gembersiroop, rijstazijn, knoflook en chilipeper. Verwarm deze marinade op een laag vuur.
Stap 2.
Verwarm de bakboter in een koekenpan en bak de entrecotes aan twee kanten krokant. Afhankelijk van de dikte 1-2 minuten per kant. Zorg dat ze vanbinnen rose blijven. Laat de entrecotes even rusten en snijd ze in plakken van 1 centimeter dik. Leg het vlees vervolgens in de warme marinade, die niet meer op het vuur staat.
Stap 3.
Verdeel de rauwe spinazie over vier borden, leg er wat tauge bovenop, druppel er wat van de marinade overheen en verdeel als laatste de plakjes vlees over de borden.