Salade met gemarineerde ossenhaas en Pecorino
langer dan 60 minuten
Braden
4 personen
Voorgerecht
Rund
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 300 g ossenhaas (vraag de Keurslager om een smal stukje voor mooie plakjes)
  • 2 el pesto
  • ½ teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 citroen (sap voor marinade, rasp als garnering)
  • 4 sneetjes witbrood, geroosterd en warm besmeerd met roomboter (40 g)
  • 150 g gemengde salade
  • 250 g cherrytomaatjes, in vieren gesneden
  • 100 g zwarte olijven, plakjes
  • 10 g basilicumblaadjes
  • 100 g Pecorino, geschaafd of grof geraspt
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout

Benodigdheden dressing

  • 100 ml olijfolie
  • 50 ml frambozenazijn
  • 1 el groene pesto
  • ½ teentje knoflook
  • 2 el lente-ui, gesneden
  • 1 tl mosterd
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Meng de pesto met de knoflook en 1 el citroensap en wrijf de ossenhaas daarmee in. Kruid het vlees vervolgens met versgemalen peper en laat het minimaal 2 uur afgedekt marineren.
  2. Dep de ossenhaas een beetje droog met keukenpapier, bestrooi het met een snufje zout en braad het in 2 tot 3 minuten rondom rosé in olijfolie.
  3. Laat het vlees even afkoelen en snijd dunne plakken.
  4. Steek met een groot glas rondjes uit het brood en snijd deze doormidden.

Bereiding salade en dressing

  1. Pureer alle benodigdheden voor de dressing met een staafmixer en breng het op smaak met peper en zout.
  2. Verdeel de gemengde salade met de cherrytomaatjes en zwarte olijven over de borden en sprenkel de dressing eroverheen.
  3. Verdeel de plakjes ossenhaas, basilicum en Pecorino erover. Rasp er tot slot de citroenschil overheen en leg het geroosterd brood erbij.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 647 KCAL (2689 KJ). VET: 44,1 G (WAARVAN 34,4 G ONVERZADIGD). EIWIT: 34,6 G. KOOLHYDRATEN: 23,3 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!