Ingrediënten
4 kipfilets
500 ml kippenbouillon
1 tl kerriepoeder
1 ui, in stukken
4 kropjes little gem-sla
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels truffelolie
1 eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel truffelpaddenstoel tapenade
40 g amandelschaafsel, geroosterd
1 avocado, geschild en in partjes
Sap van een halve citroen
Bereidingswijze
Breng de kippenbouillon aan de kook. Voeg kerriepoeder en ui toe en leg de kipfilets erin.
Houd deze 15 tot 20 minuten tegen de kook aan. Snijd daarna de kipfilets in plakjes.
Snijd de little gemsla in reepjes. Meng de mayonaise met de truffelolie, witte wijnazijn en tapenade. Besprenkel de avocado met het citroensap.
Verdeel de reepjes little gem over vier borden en leg de plakjes kipfilet er dakpansgewijs bovenop. Giet de truffelmayonaise eroverheen. Leg de partjes avocado ernaast en garneer met het geroosterd amandelschaafsel.