Salade met geroosterde geitenkaas, spek en rucola
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Voorgerecht
Varken
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • 8-12 plakjes ontbijtspek of bacon
  • circa 50 gram rucola
  • 4 sneetjes rozijnen-notenbrood
  • 4 plakken ronde geitenkaas met een zachte korst, elk 1 cm dik
  • desgewenst paprikapoeder om te bestrooien

Bereidingswijze

  1. Bak de plakjes ontbijtspek of bacon in een licht ingevette koekenpan aan beide kanten knapperig of leg ze tussen twee velletjes keukenpapier en zet ze circa 2 minuten op 750 Watt in de magnetron.
  2. Sla de gewassen rucola droog en verwijder de dikke stelen.
  3. Rooster de sneetjes brood in het broodrooster of onder de ovengrill. Steek er met een ronde uitsteekvorm of met behulp van een omgekeerd glas of kopje ronde sneetjes uit die even groot zijn als de plakken geitenkaas.
  4. Verwarm de ovengrill voor. Leg de sneetjes brood op de met bakpapier beklede bakplaat. Leg de plakken kaas op de sneetjes brood. Schuif de sneetjes circa 10 cm onder de voorverwarmde grill tot de kaas licht begint te kleuren. Dat zal 3-4 minuten duren.
  5. Trek de bakplaat uit de oven, verdeel de plakjes uitgebakken spek over de kaas en schuif nog een half minuutje terug om het spek warm te laten worden.
  6. Neem de bakplaat uit de oven, verdeel de sneetjes over de bordjes en garneer met de rucola. Bestrooi de rand van het bord desgewenst met wat paprikapoeder.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!