Salade met hamrolletjes
0-20 minuten
Overig
6 personen
Voorgerecht
Varken
Overig

Ingrediënten

6 grote plakken gekookte Achterham
1 blik ananasblokjes (ca. 400 g)
1 bekertje Griekse yoghurt (150 g)
1 doosje verse roomkaas met kruiden (ca. 100 g)
150 g gemengde slablaadjes
sladressing
1 tomaat

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de ananasblokjes uitlekken, houd ongeveer de helft achter voor de garnering en snijd de rest klein. Doe de yoghurt en de roomkaas in een kom, roer glad en schep er de klein gesneden ananas door. Leg de plakken ham naast elkaar op het werkvlak.

Stap 2
Verdeel er het ananasmengsel over en strijk glad. Rol de plakken ham losjes op en snijd ze met een scherp mes elk schuin in drie stukken. Verdeel de slablaadjes over de bordjes en bedruppel met de dressing. Verdeel de gevulde hamrolletjes en de achtergehouden ananasblokjes over de sla. Garneer voor extra kleur en smaak nog met reepjes of plakjes tomaat.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!