Salade met Japanse twist
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Lunch
Rund
Japans
Winter

Ingrediënten

  • 400 g biefstukpuntjes
  • zakje waterkers 80 g
  • 3 eetlepels Shichimi Togarashi (Japans zevenkruidenpoeder)
  • 4 bosuitjes, heel schuin gesneden
  • 6 wortelen, in dunne repen schaven
  • 1 kleine komkommer, in repen schaven
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • verse gember, stukje van 5 cm, geraspt
  • 4 eetlepels arachideolie
  • 1 limoensap en rasp van de schil (zonder het wit)
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 4 eetlepels sushi-azijn
  • 4 eetlepels sesamolie
  • 4 theelepels zwart sesamzaad

Bereidingswijze

  1. Meng de biefstukpuntjes met de zevenkruidenpoeder in een kom en laat ze 10 minuten intrekken.
  2. Maak een dressing van limoensap en rasp van de schil, gembersiroop, versgeraspte gember, knoflook, sesamolie en sushi-azijn.
  3. Verdeel de waterkers, repen wortel en komkommer over de diepe borden.
  4. Verhit een koekenpan met 4 eetlepels arachideolie en schroei de biefstukpuntjes in 4 minuten om en om dicht.
  5. Verdeel de puntjes over de salade. Druppel de dressing eroverheen en verdeel de bosuitjes.
  6. Maak het gerecht af met sesamzaad en sesamolie.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 495 KCAL (2080 KJ). EIWIT: 25 G. VET: 33 G (WAARVAN 28 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 22 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!