Salade met komkommer en pinda’s
0-20 minuten
Overig
6 personen
Bijgerecht
Varken
Overig
Zomer

Ingrediënten

  • 2 kleine rode chilipepers, zonder zaadjes, in ringetjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 komkommers (lange repen met dunschiller)
  • 250 g taugé
  • 40 g gehakte geroosterde pinda’s
  • 4 sjalotjes, ringetjes
  • 16 muntblaadjes
  • 2 el arachideolie
  • 1 el palmsuiker
  • 80 ml limoensap
  • 2 el vissaus
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Maak een dressing van knoflook, arachideolie, palmsuiker, vissaus, zout, peper en limoensap. Meng tot de suiker is opgelost.
  2. Leg de komkommerreepjes, taugé, sjalotringetjes en chilipeperringetjes in een schaal. Verdeel de muntblaadjes erover en voeg de dressing toe.
  3. Strooi tot slot de geroosterde pinda’s erover.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 165 KCAL (695 KJ). EIWIT: 5 G. VET: 11 G (WAARVAN 9 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 10 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!