Ingrediënten
8 lamskoteletjes
6 eetlepels goede olijfolie
2 tenen knofl ook
1 citroen
½ bosje peterselie
1 bakje/zakje rucola
1 ui
1 bakje tuinkers
100 g pecorino (kaas)
Bereidingswijze
We maken eerst de gremolata. Wrijf daarvoor de knofl ook met een mespuntje zout in een vijzel fijn. Rasp de schil van een gewassen citroen en pers één helft
wat uit. Meng vier eetlepels olijfolie, de geraspte citroenschil, het citroensap en de fijn geknipte peterselie door de knoflook zodat het de dikte van een dressing krijgt. Voeg dan peper en zout naar smaak toe.
Wrijf de lamskoteletjes in met een eetlepel olijfolie, zout en wat zwarte peper. Rooster het vlees in een grillpan om en om goud bruin. Het vlees moet nog licht veerkrachtig aanvoelen als u erop drukt. Dan is het vlees rosé.
Maak van de rucola, uiringen en tuinkers, licht aangemaakt met een eetlepel olijfolie, een frisse salade. Leg de lamskoteletjes in het midden van de salade en lepel de gremolata erover heen. Garneer de salade met dun geschaafde pecorino.