Salade met pastrami en aardbeiendressing
0-20 minuten
Overig
4 personen
Voorgerecht
Vleeswaren
Overig
Onbekend

Ingrediënten

100 g pastrami (8 plakjes) ­
150 g gemengde sla
­250 g aardbeien
­10 takjes tijm
3 theelepels vloeibare honing ­
5 eetlepels olijfolie
­1,5 eetlepel witte wijnazijn
­1 eetlepel roze peperbessen
­50 g geroosterde pijnboompitten

Bereidingswijze

Stap 1.
Pureer de helft van de aardbeien en snijd de rest van de aardbeien in tweeen of drieen. Rits de blaadjes tijm van de takjes en houd 4 takjes apart.

Stap 2.
Klop een dressing van de aardbeien­ puree, honing, olie en azijn. Roer er de tijmblaadjes en roze peperbessen doorheen en breng alles op smaak met zout en peper.

Stap 3.
Meng de sla met 1 eetlepel van de aardbeiendressing en verdeel dit over vier borden. Krul twee plakjes pastrami op de sla. Verdeel de aardbeien en pijnboompitten eroverheen.

Stap 4.
Druppel de rest van de dressing om de salade heen en bestrooi met versgemalen peper. Garneer met een takje tijm.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!