Ingrediënten
100 g pastrami (8 plakjes)
150 g gemengde sla
250 g aardbeien
10 takjes tijm
3 theelepels vloeibare honing
5 eetlepels olijfolie
1,5 eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel roze peperbessen
50 g geroosterde pijnboompitten
Bereidingswijze
Stap 1.
Pureer de helft van de aardbeien en snijd de rest van de aardbeien in tweeen of drieen. Rits de blaadjes tijm van de takjes en houd 4 takjes apart.
Stap 2.
Klop een dressing van de aardbeien puree, honing, olie en azijn. Roer er de tijmblaadjes en roze peperbessen doorheen en breng alles op smaak met zout en peper.
Stap 3.
Meng de sla met 1 eetlepel van de aardbeiendressing en verdeel dit over vier borden. Krul twee plakjes pastrami op de sla. Verdeel de aardbeien en pijnboompitten eroverheen.
Stap 4.
Druppel de rest van de dressing om de salade heen en bestrooi met versgemalen peper. Garneer met een takje tijm.