Salade met penne en pastrami
0-20 minuten
Overig
4 personen
Lunch
Rund
Overig
Lente

Ingrediënten

– 200 g pastrami
– 500 g mais penne (glutenvrij)
– 1 bos basilicum (alleen de blaadjes)
– 100 g geraspte Parmezaanse kaas
– 80 g geroosterde pijnboompitjes
– Olijfolie
– 1 rode ui, in fijne halve ringetjes
– 2 stelen bleekselderij, in hele kleine plakjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, geperst
– Halve courgette, in slierten
– 100 g Parmezaanse kaasvlokken
– 4 eetlepels balsamicoazijn
– 4 eetlepels citroen olijfolie
– 8 gezouten toastjes
– 40 g rucola sla
– Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Kook de penne in 8 minuten beetgaar in water met een beetje zout.
  2. Snijd ondertussen de pastrami in stukken.
  3. Maak een pesto van de basilicumblaadjes, de geraspte Parmezaanse kaas, de helft van de pijnboompitjes, de knoflook en de olijfolie. Maal deze ingrediënten in een vijzel of keukenmachine, of met een staafmixer fijn.
  4. Giet de penne af, spoel na met koud water en laat uitlekken. Meng de penne in een grote schaal met de rode uiringetjes, de bleekselderij en de courgetteslierten. Leg de stukjes pastrami en de vlokken Parmezaanse kaas erop.
  5. Verdeel de citroenolie en balsamicoazijn over de salade.
  6. Maak de salade af met de rucola, de overige pijnboompitjes en de versgemalen peper.
  7. Serveer met de gezouten toast en in een apart bakje de pesto.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 1150 KCAL (4830 KJ). EIWIT: 42 G. VET: 57 G (WAARVAN 40 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 115 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!