Ingrediënten
1 pak gekookte rode bieten
2 eendenborstfilets a 150 g
8 eetlepels truffelolie
200 g veldsla
1 sjalot, in ringetjes
2 eetlepels rode wijnazijn
Olijfolie
Bereidingswijze
Stap 1.
Snijd de rode bietjes in dunne plakken en steek er mooie rondjes van met behulp van een stekertje met een doorsnede van 2 centimeter.
Stap 2.
Meng de truffelolie met de rodewijnazijn en de sjalotringetjes. Breng op smaak met zout en peper en overgiet daarmee de rondjes rode biet.
Stap 3.
Snijd het vet van de eendenborstfilets kruislings in. Bak ze eerst aan de vetkant op middelhoog vuur. Geen boter of vet toevoegen. Draai om en laat de filets garen tot ze mooi rosé zijn.
Stap 4.
Laat het vlees rusten en snijd er plakjes van. Maak de sla aan met wat olijfolie.
Beleg de sla met de rode bietjes en de eend. Druppel er wat truffelolie overheen.