Ingrediënten
12 plakjes rosbief, iets dikker gesneden
100 g roompate
75g rucola
1 zak gemengdesla
voor de dressing
50 ml olijfolie
2 theelepels mosterd
Provencaalse kruiden
1 eigeel
30 ml wittewijnazijn
30 ml room
2 eetlepels gembersiroop of honing
halve eetlepel kappertjes
40 g ongezouten pistachenootjes
Bereidingswijze
Meng alle ingredienten voor de dressing (behalve de kappertjes) met een staaf mixer.
Mengdedressinggeleidelijkdoordesla (teveeldressingineensmaaktdeslate zwaar). Het kan zijn dat u dressing over houdt. Verdeel de sla over vier borden.
Leg de lapjes rosbief op een snijplank en besmeer ze met roompate;. Beleg met een plukje rucola, rol de plakjes op en snijd ze diagonaal doormidden.
Verdeel de rest van de sla over 4 borden en zet per bord 3 rolletjes rosbief rechtop in de sla
Strooi er de pistachenootjes overheen. 6. Wat over is aan dressing over het opgemaakte bord sprenkelen.