Salade met stoofpeertjes, kippenlever en spekjes
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Voorgerecht
Varken
Overig

Ingrediënten

  • 150 g gerookt spek
  • 200 g kippenlevers, schoongemaakt
  • zout en peper
  • 200 g gemengde groene sla, gewassen en gedroogd
  • 150 g stoofpeertjes, kant-en-klaar
  • 1 tl scherpe mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 3 el milde olijfolie
  • 1 tl bessengelei of bosbessenjam

Bereidingswijze

  1. Snijd het spek in reepjes en bak die langzaam uit in een droge koekenpan, voeg de kippenlevers toe en bak ze om en om in circa 3 minuten bruin en net gaar.
  2. Bestrooi ze met zout en peper en haal ze van het vuur.
  3. Verdeel de sla over drie borden. Snijd de stoofpeertjes in reepjes en verdeel die over de sla.
  4. Klop van de mosterd, azijn, olie en bessengelei een vinaigrette en breng die op smaak met zout en peper.
  5. Giet de vinaigrette over de sla en verdeel dan de warme kippenlever en spekjes erover.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!