Salade van brie, vijg en krokante Parmaham in krokant tortillabakje
0-20 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Voorgerecht
Varken
Overig
Zomer

Ingrediënten

  • 100 g Parmaham
  • 4 kleine bloemtortilla’s
  • 1 el olijfolie
  • 100 g brie de pays, op kamertemperatuur
  • 2 verse vijgen, in dunne plakjes
  • 1 krop eikenbladsla, gewassen en gedroogd

Voor de vinaigrette

  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl scherpe mosterd
  • 2-3 el olijfolie
  • zout en peper

Extra

  • 4 ovenvaste schaaltjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de ovengrill voor. Leg de plakken ham op een ingevette bakplaat en bestrijk ze lichtjes met wat olie. Grill ze in een paar minuten krokant. Blijf erbij, het kan snel gaan!
  2. Zet de oven terug op 200 graden. Bestrijk de schaaltjes met wat olie en duw de tortilla’s erin zodat een bakje ontstaat.
  3. Bestrijk de tortilla’s aan binnen en buitenkant met wat olie en bak ze in de oven in circa 10 minuten krokant.
  4. Laat ze afkoelen en haal ze dan uit de schaaltjes. Zet de bakjes op borden en verdeel de slablaadjes, vijg, brie en Parmaham erover.
  5. Klop een vinaigrette van de azijn, mosterd en olie en breng op smaak met zout en peper. Druppel de dressing over het gerecht.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!