Ingrediënten
200 g varkensfricandeau, in blokjes
2 courgettes
60 ml groentebouillon
3 eetlepels roomboter
100 g dubbel gedopte tuinbonen (diepvries)
100 g doperwten (diepvries)
300 g haricots verts
75 ml olijfolie
2 eetlepels gedroogde tijm
1 teentje knoflook, geplet
Bereidingswijze
Maak met behulp van een kaasschaaf (tot aan het zaadgedeelte) dunne slierten van de courgettes.
Verwarm de bouillon met roomboter in een brede pan en roer dit door elkaar. Stoof hier in circa 1 minuut de courgette in.
Blancheer de rest van de groenten gescheiden van elkaar beetgaar in kokend water met een theelepel zout en laat dit afkoelen.
Verwarm de olijfolie op een laag pitje met de geplette knoflook, zout, peper en gedroogde tijm. Laat dit 10 minuten trekken.
Meng alle groenten door elkaar. Voeg de blokjes fricandeau toe en doe er de lauwe kruidenolie doorheen.