Ingrediënten
300 g dun gesneden gebraden kalfsfricandeau
3 stengels bleekselderij
1 appel (granny smith)
1 eetlepel citroensap
50 g walnoten
1 kropje little gem sla (eventueel rucola)
100 g roquefort
1 eetlepel Zaanse mosterd
1 dl mayonaise
Bereidingswijze
Stap 1.
We maken eerst de dressing. Verkruimel daarvoor de roquefort boven een kom. Klop er drie eetlepels kokend water door. Klop tot de roquefort opgenomen is door het water. Roer er dan de mosterd en mayonaise door.
Stap 2.
Snijd de appel en bleekselderij in reepjes van ongeveer 4 cm lang. Sprenkel er een beetje citroensap over om verkleuren tegen te gaan. Verdeel de appel en bleekselderij over de borden.
Stap 3.
Maak roosjes van de kalfsfricandeau en verdeel die ook over de borden. Schep royaal roquefortdressing over de salade en garneer deze met walnoten, little gem sla en grof gemalen peper.