Salade van meiknol, pastrami en grapefruit dressing
0-20 minuten
Overig
Lunch
Vleeswaren
Internationaal
Zomer

Ingrediënten

  • 300 g pastrami (vleeswaren)
  • 2 meiknollen of koolrabi
  • 3 takjes munt
  • 1 bakje tuinkers
  • 2 nectarines
  • Halve grapefruit
  • 1 eetlepel roze peperbessen
  • 50 g feta
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd met behulp van een mandoline dunne plakjes van de mei­ knolletjes. Pluk de blaadjes munt en snijd ze in reepjes, knip de tuinkers van de grond, was de nectarine en snijd de vrucht in stukjes.
  2. Pers de grapefruit uit en maak een dressing van 6 eetlepels fruitige olijfolie en 3 eetlepels grapefruitsap. Breng dit op smaak met vers­ gemalen peper en zout.
  3. Verdeel de plakjes meiknol of koolrabi met de pastrami over vier borden. Strooi hierover de munt, tuinkers en de roze peperbessen. Verkruimel de feta eroverheen en verdeel de stukjes nectarine. Besprenkel het geheel met de grapefruit dressing.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!