Ingrediënten
4 biefstukjes (100 g per stuk)
30 g boter of margarine
200 g geslepen gerst (parelgort, verkrijgbaar bij reformzaak)
250 g tuinboontjes (diepvries)
2 eetlepels olijfolie
1 zoete puntpaprika, in stukjes
2 sjalotjes, gesnipperd
75 g veldsla
50 ml olijfolie
2 eetlepels fijngesneden peterselie
Bereidingswijze
Stap 1.
Kook de geslepen gerst volgens de verpakking (ongeveer 45 minuten).
Stap 2.
Doe de tuinboontjes in kokend water totdat ze bijna gaar zijn. Giet ze daarna af en spoel ze na met koud water.
Stap 3.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalotjes. Voeg de paprika toe en bak deze even mee, samen met de tuinboontjes. doe er de parelgort bij en warm het geheel goed door.
Stap 4.
Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de biefstukjes in 5 tot 7 minuten bruin van buiten, rose van binnen. Laat het vlees enkele minuten rusten en snijd er vervolgens dikke plakken van.
Stap 5.
Verdeel de veldsla over vier borden en besprenkel met olijfolie. schep de parelgort erop en leg de biefstukjes erbij. draai er verse peper overheen en garneer met de peterselie.