Salade van pastinaak met wortelen en olijven
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Bijgerecht
Varken
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 350 g wortels
  • 1 pastinaak
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van 2 sinaasappels
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl bruine suiker
  • 16 zwarte olijven, zonder pit, in vieren gesneden
  • 4 takjes koriander of peterselie
  • peper

Bereidingswijze

  1. Maak de wortels schoon en snijd ze in de lengte in vieren. Maak de pastinaak schoon en snijd er dunne plakjes van. Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan en bak de wortels en pastinaak met de geperste knoflook en kurkuma 3 minuten aan.
  2. Voeg bruine suiker en sinaasappelsap toe en laat het geheel 20 minuten op zacht vuur koken.
  3. Haal de blaadjes van de koriander of peterselie van de steeltjes, meng deze samen met de olijfstukjes door de afgekoelde wortels en pastinaak. Voeg 2 el olijfolie toe en maal er peper overheen.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 235 KCAL (985 KJ). EIWIT: 2 G. VET: 17 G (WAARVAN 15 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 16 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!