Salade van patéblokjes en kerstomaatjes
0-20 minuten
Overig
4 personen
Voorgerecht
Vleeswaren
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • 100 g fijne paté (een dikke plak)
  • 100 g grove paté (een dikke plak)
  • 1 doosje kerstomaatjes
  • 100 g veldsla
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 tl honing of suiker
  • 1 tl gladde mosterd
  • zout en versgemalen peper
  • 3 el arachideolie of andere plantaardige olie

Bereidingswijze

  1. Leg de paté in de koelkast om goed op te laten stijven. Verwijder de eventuele vetrandjes en snijd de paté in vierkante blokjes. Leg ze tot gebruik in de koelkast.
  2. Halveer de gewassen en gedroogde kerstomaatjes. Sla de schoongemaakte en gewassen veldsla goed droog.
  3. Doe voor de vinaigrette de azijn, de honing of de suiker, de mosterd en wat zout en peper in een glazen potje met schroefdeksel en roer tot de honing of de suiker en het zout zijn opgelost. Voeg de olie toe, draai het deksel op het potje en schud tot alles goed is gemengd.
  4. Verdeel de veldsla over de borden. Verdeel daarover de beide soorten patéblokjes en de halve tomaatjes. Bedruppel met de goed geschudde dressing en serveer meteen.

    Lekker met stokbrood en boter.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!