Salade van quinoa en zwarte bonen
20-40 minuten
Overig
4 personen
Voorgerecht
Vleeswaren
Internationaal

Ingrediënten

  • 100 g gerookte kipfilet, in blokjes
  • 150 g quinoa
  • 100 g black-eyed beans (of zwarte bonen)
  • 25 g koriander
  • 1 groene peper
  • 1 rijpe avocado, gehalveerd en in plakjes
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 1 rode ui, in blokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Sap van een halve citroen
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Maak een dressing van de olijfolie en het citroensap en breng dit op smaak met zout en peper.
  2. Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking en laat het afkoelen. Snijd de groene peper in kleine ringetjes en meng dit met de zwarte bonen, de koriander en de quinoa. Roer er 2-3 eetlepels van de dressing doorheen.
  3. Meng de rode ui, tomaat en kipfilet in een kom.
  4. Plaats op ieder bord een garneerring. Schep in elke ring een kwart van de avocado, uinoa en een schepje van het mengsel van de rode ui, tomaat en kip. Verwijder de garneerring en serveer de salade.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 315 KCAL (1.321 KJ). EIWIT: 15 G. VET: 13 G (WAARVAN 7 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 30 G.