Salade van rode kool met gember en rozijnen
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Bijgerecht
Varken
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 500 g rode kool, flinterdun gesneden
  • 3 el olijfolie
  • 3 el karwijzaad
  • 100 ml gembersiroop
  • 75 g honing
  • 50 g rozijnen
  • 1 Granny Smith, in blokjes gesneden
  • 1 el limoenrasp
  • 1 el sinaasappelrasp
  • 1 el gember, in blokjes gesneden

Bereidingswijze

  1. Roerbak de rode kool met karwijzaad in de olijfolie. Zorg hierbij dat de rode kool niet verkleurt! De kool moet alleen wat zachter worden.
  2. Schep de kool in een schaal en meng deze met de gembersiroop, honing en de rozijnen. Laat een dag intrekken in de koelkast.
  3. Zeef en werk af met appelblokjes, limoenrasp, sinaasappelrasp en de gemberblokjes.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 325 KCAL (1367 KJ). VET 11,8 G (WAARVAN 10,1 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN 49,5 G. EIWIT 3,2 G. VEZELS 5,7 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!