Salade van tarwe met paprikatapenade en uitgebakken katenspek
0-20 minuten
Koken
4 personen
Bijgerecht
Vleeswaren
Overig
Onbekend

Ingrediënten

200 g katenspek
300 g tarwe (Tarly van Honig)
4 zoete puntpaprikas, in stukken
4 teentjes knoflook, gepeld en gesneden
1 rode peper, zaadjes eruit en in stukken
2-3 dl olijfolie

Bereidingswijze

Stap 1.
Snijd de paprika’s, knoflook en rode peper in stukken en meng deze met de olijfolie in de keukenmachine of blender, voeg zout toe en verwarm het geheel in een pannetje.

Stap 2.
Kook ondertussen de tarwe volgens de beschrijving op de verpakking.

Stap 3.
Bak de plakjes spek krokant. Houd er 4 apart en verkruimel de rest. Meng de tapenade door de tarwe, goed doorroeren en schep er de verkruimelde katenspek doorheen. Garneer met een achtergehouden plakje spek.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!