Ingrediënten
16 plakjes Tiroler schinken speck,
200 g aardappel (vastkokend, in blokjes),
200 g appel (elstar of granny smith, in even grote blokjes),
3 eetlepels crème fraîche,
3 eetlepels mayonaise,
3 eetlepels gehakte bieslook,
3 eetlepels zure room,
1 eetlepel rozijnen,
1 eetlepel walnoten (gehakt),
wat fijne slablaadjes of jonge spinazie ter garnering
Bereidingswijze
Kook de aardappelblokjes gaar in water met een beetje zout. Stoom ze droog en meng ze met de crème fraîche en mayonaise. Meng de appelblokjes en 2 eetlepels bieslook erdoor en zet de salade koud weg.
Meng de zure room met de overige bieslook en breng dit wat op smaak met peper en zout. Maak nu een mooi hoopje van de koude salade (bijvoorbeeld met een ring) en leg hier speels het speck op. Garneer met de slablaadjes en strooi er wat rozijnen en gehakte walnootjes over. Giet er ten slotte de bieslookroom over.