salade van witlof en kalfslever met appel- stroop en bloedworst
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Voorgerecht
Kalf
Overig

Ingrediënten

2 witlofstronkjes, in reepjes gesneden ­
1 appel, geschild en in reepjes geneden
olie
azijn ­
4 plakjes bloedworst
200 gr kalfslever in plakjes gesneden van elk 50 gr
bloem ­
appelstroop ­
klontje margarine ­
geroosterde pijnboompitjes

Bereidingswijze

Haal de kalfslever en bloedworst door de bloem en bestrooi deze met zout en peper.
Meng de witlof en appel met de azijn en olie en breng het op smaak met zout en peper. Maak vier borden op met de salade.
Bak de lever en bloedworst in een klontje margarine goudbruin aan en bestrijk deze met appelstroop.
Leg de lever en bloedworst op de salade, garneer deze met pijnboompitjes en eventueel wat kruiden, zoals bieslook, kervel of tuinkers.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!