Salade van zeekraal en gegrilde asperges
0-20 minuten
Oven
4 personen
Tussendoortje
Varken
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • 300 g Hollandse of groene asperges
  • 300 g lamsoren of zeekraal, gespoeld
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper
  • 1 el boter
  • 100 g gepelde Hollandse garnalen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de ovengrill voor. Snijd de onderste 2 centimeter van de asperges en schil ze met een dunschiller. Groene asperges hoeven meestal niet geschild te worden. Snijd de asperges in de lengte door en leg ze met het snijvlak op een bakplaat. Bestrijk ze met de olie en bestrooi ze licht met zout. Grill ze in het midden van de oven in circa 10 minuten mooi bruin en laat ze buiten de oven iets afkoelen.
  2. Laat de boter smelten en leg de lamsoren of zeekraal erin. Smoor de groenten in circa 5 minuten bijtgaar. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de groenten over 4 borden en drapeer hierop de asperges. Garneer met de garnalen.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!