Salade van zomergroenten met procureur
langer dan 60 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands

Ingrediënten

  • 1 kilo procureur
  • 1 bosje radijsjes
  • 1 bosje bosui
  • 1 courgette
  • 20 kleine worteltjes
  • 100 ml zoete witte wijn
  • 1 eetlepel venkelzaad
  • 6 tenen knoflook fijngesneden
  • 8 takjes tijm en/of rozemarijn
  • 8 salieblaadjes
  • 4 blaadjes laurier
  • 1 blikje artisjokharten
  • 20 zwarte olijven
  • Olijfolie
  • Boter

VOOR DE RUB

  • 2 eetlepels chilipoeder
  • 2 eetlepels gerookte-paprikapoeder
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • Zout

Bereidingswijze

  1. Maak een rub van de chilipoeder, paprikapoeder, bruine suiker en 1 eetlepel zout en wrijf die in het vlees. Dek het vlees af. De rub moet zeker 3 uur intrekken. Laat het vlees voor het bakken op kamertemperatuur komen.
  2. Zet de oven op 125 graden. Verwarm 50 g boter in een koekenpan en bak hierin de procureur rondom bruin. Leg de procureur op het rooster van een braadslee en vul de bak met 1 liter water.
  3. Prik een kernthermometer in het vlees dat in ca. 2,5 uur moet garen tot een kerntemperatuur van 70 graden. Maak ondertussen de groenten schoon en snijd alles in stukken van 3 centimeter.
  4. Verwarm olie in een ruime pan en bak de radijsjes, bosui, courgette en worteltjes met het venkelzaad, knoflook, tijm, salie en laurier. Zorg ervoor dat dit in 10 tot 15 minuten beetgaar wordt. Voeg de artisjokharten toe, blus af met witte wijn en laat het verdampen.
  5. Voeg olijven toe als de groenten zijn afgekoeld. Serveer de procureur met groenten op een grote plank en maak het af met tijm.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 780 KCAL (3275 KJ). EIWIT: 53 G. VET: 52 G (WAARVAN 32 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 22 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!